Popravka punjača za laptop

popravka punjača za laptop

Naš servis računara se bavi popravkom punjača za laptopove i mobilne telefone, tablete i punjača za sve ostale uređaje. U principu, procedura je jednostavna. Servis punjača podrazumeva da se najpre uradi dijagnoza i utvrdi kvar. Nakon toga zovemo klijenta kako bi smo ga obavestili o problemu, ceni, vremenu ... itd.

Kada se punjač popravlja a kada treba kupiti novi punjač ?

  • Laptop radi na bateriji ali ne vidi punjač
  • Punjač ne može da napuni bateriju do kraja
  • Prikazuje se greška pri startu da je punjač laptopa neispravan
  • Punjač laptopa se preterano greje
  • Na punjaču ne svetli lampica ali ne mora da znači da je skroz neispravan
  • Ulazni deo u punjaču je oštećen
  • Džek-bananica, konektor, kako god želite kada se pomera punjač čas puni čas ne puni bateriju

Popravka punjača za laptop je isplativa u slučaju da se radi o kvaru koji se odnosi na napajanje, odnosno deo napajanja na štampanoj pločici. Nema osigurača i uglavnom nije osigurač crkao pa zbog toga punjač ne radi. Zamena kabla blo deteline ili osmice ili kabla koji ide do konektora na laptopu nije problem. To naš servis relativno brzo rešava.

Najčešći kvar na punjaču

Iz čista mira punjač za laptop, mobilni telefon, trotinet može prestati da radi. Kvar na elektronici ništa češći nije nego kvar uzrokovan nepažnjom korisnika. Bilo je slučajeva da je pas izgrickao kabal punjača i tako napravio spoj koji je pokvario laptop. Kućnim ljubimcima treba onemogućiti da se igraju sa kablovima. Takođe, slučajno je devojka prošla pored laptopa u koji je bio uključan punjač, nogom je zakačila kabal koji je povukao laptop, pao na stranu gde je konektor. Mnogo je bolje da bananica koja ulazi u laptop bude pod uglom od 90 stepeni, jer je tada manja verovatnoća da će se DC konektor oštetiti.

Zamena laptop punjača

Naš servis za svoje potrebe nabavlja kvalitetne punjače za laptopove, tablete i mobilne telefone. Punjači nisu univerzalni već isključivo tipski od provereno dobrih dobavljača. Da bi punjač radio besprekorno, mora ispoštovati sve parametre koji se traže: ulazni napon/snaga - izlazni napon/snaga. Zamena punjača se radi na licu mesta.

Zamena kabla na punjaču

Često se dešava da nije problem u samom punjaču već su kablovi oštećeni. Napojni AC kabal koji ide od utičnice do punjača (detelina) najčešće je sa tri rupice. On dovodi napon od 220V do punjača i mora biti u top stanju. Taj kabal može biti lošeg kvaliteta ili je jednostavno pretrpeo kvar ili spoj pa je prekinuta jedna od tri žice koje dolaze do punjača. On se uglavnom menja novim i nije skup ... reda veličine oko 300 dinara. Ali, ako je pas, mačka, zec pregrizao kabal koji vodi od punjača do laptopa, onda govorimo o DC kablu. Kroz DC kabal prolazi jednosmerna struje niske voltaže, najčešće 19V-20V, dok za mobilni telefon ili tablet se kreće od 4.5V-5V. Taj kabal se može zameniti ali se u tom slučaju mora otvarati kućište punjača što često puta izgleda malo ružno jer se može oštetiti plastika. Bilo kako bilo, bolje je i da se popravi i služi i dalje nego da se kupuje nov punjač zbog kabla.

Univerzalni punjač je loša opcija

Uglavnom pokušavamo da klijentima ukažemo na činjenicu da je univerzalni punjač samo nužno zlo. Prvo, košta puno, skuplji je od standardnog punjača skoro duplo a struja koju isporučuje je jako loša po laptop. Zato se uvek pribegava zamenskom punjaču koga mi radije nazivamo "tipski punjač" zato što je pravljen po uzoru na originalni punjač. Originalan punjač ima specifikacije koje se moraju ispoštovati a to nikako ne može univerzalac. Samo tipski punjač to može ili eventualno ako se može nabaviti original.

 

Procedura popravke punjača

Naš servis vrši popravku punjača relativno brzoi. Punjač možete doneti kod nas ili ga poslati preko kurirske službe, dobro upakovan kako ne bi došlo do mehaničkog oštećenja.

1
Donesite vaš punjač ili ga pošaljite
2
Nakon provere javljamo vam ishod i cenu popravke
3
Preuzimate punjač lično ili vam šaljemo popravljen punjač na adresu