Instalacija programa na Windows, Linux, MAC

instalacija programa

Servis i popravka računara radi instalaciju programa na Windows, Linux, MAC, iOS i Android operativne sisteme.

Kada je urađena sveža instalacija sistema onda je neophodno da se instaliraju i određeni (potrebni) programi. Uglavnom se uz sam operativni sistem isporučuju neki osnovni programi za svakodnevni rad. Recimo, uz instaliranje Windowsa 10 ćete dobiti besplatni anitivirus (Windows defender), Edge/Chromium, Photo viewer, Skype, pregledač za PDF ... i sl. Međutim, svi ti programi su nedovoljno operativni i korisnicima je potrebno da se instaliraju Firefox, Adobe PDF reader, Microsoft Office 2010/2016/2019/2021/2022, Chrome, Ccleaner, WhatsApp, Viber ... itd.

Instalacija programa se radi na ispravnom operativnom sistemu, pri čemu se mora imati u vidu specifikacija hardvera, odnosno mogućnosti računara kako bi određeni program mogao biti pokrenut. Instaliranje sistema se radi u našem servisu, na licu mesta, i traje prosečno 90 minuta. Servis računara Beograd vrši instaliranje operativnog sistema Windows, MAC ili Linux po želji u zavisnosti od uređaja.

Nije svejedno da se na sporom računaru instalira Adobe premiere i da se očekuje normalno renderovanje snimaka ako računar ima svega 2 GB RAM memorije, CPU na 1.1 GHz, bez eksterne dobre grafičke karte.

Osnovna instalacija sistema ne obuhvata programe kao što su Adobe paket (Photoshop, Premiere, inDesign, PDF pro ... itd), 3Dmax, AutoCad.

Instalacija celoga paketa programa je isplativija za klijente. Naravno, podrazumeva se da se poseduje validna licenca za određeni program.

Naš servis računara vrši uslužno instaliranje programa koje možete koristiti do isteka licence. Ne vršimo prodaju softvera niti njihovu prepravku, krekovanje i slično.

Šta obuhvata instalacija programa?

  • Drajveri, kompletna instalacija kompatibilnih drajvera za video, audio, chipset
  • Audio programi: Winamp, audio grabber, audio spliter, audio obrada zvuka
  • Video programi: VLC, GOM plejer, BS plejer, KM plejer, VLC, konvertor
  • Internet: Chrome, Firefox, Opera, provera brzine interneta - test
  • Programi za slike: ACDSee, Adobe Photoshop
  • Programi za rezanje diskova: Nero, CD burner XP
  • Arhiveri: WinRAR, WInZIP
  • Komunikatori: Skype, Viber, WhatsApp

Cena PC usluge spašavanja podataka zavisi od navedenih simptoma. Nakon pregleda, imaćete tačan uvid u stanje vašeg hard diska kao i predlog kako da se podaci izvuku sa neispravnog hard diska. Okvirno, cena popravke hard diska ili bekapa podataka se kreće od 1.200 - 7000 dinara, osim ako nije slučaj težeg oštećenja. Bekap podataka obavljamo sa 100 % pouzdano.

Instalacija sistema na novi laptop

Kupili ste laptop / tablet ili desktop računar bez operativnog sistema ? Želite da se ubrza računar instalacijom novog sistema. Želite brisanje/obaranje sistema i podizanje sistema Windows 11, 10, 8 i instaliranje Windows 7 ? Zanima vas prelazak sa Windowsa 7 na novi Win 11/10 ili sa XP na Windows 7 ili Windows 8 ili Linux Mint ? Mi imamo rešenje za vas. Servis računara vrši instaliranje operativnog sistema po vašoj želji. Instaliranje sistema sa osnovnim programima prosečno traje oko 90-120 minuta. Instalacija sistema na novi laptop je po izboru klijenta.

Trenutna cena instalacije Windowsa = 1500 dinara. Uz instalaciju sistema dobijate kompletan operativni sistem, potrebne drajvere i programe. Na novi laptop instaliramo Windows 11 pro, 10 pro, 8.1 pro, Windows 7 (32/64 bit) ili XP (na vaš zahtev), a cena se nalazi na stranici cena instalacije sistema. Dolazak servisera radi instalacije sistema se ne naplaćuje u užem delu grada.

INSTALACIJA SISTEMA - Od 1. Januara 2022, cena za instaliranje sistema:

- 1500 dinara za novi laptop / računar (u gradskoj zoni). Vreme za instalaciju (oko 90 minuta).

- 3500 dinara za instalaciju sistema kod vas - instaliranje sistema na licu mesta (van gradske zone).

Terenski servis i terenska instalacija se može obaviti samo ukoliko imamo raspoložive resurse odnosno dovoljno slobodnog vremena za izlazak na teren. Zakazivanje instalacije je obavezno. U svakom slučaju, praktikujemo da se bilo koja instalacija obavi kod nas u servisu.

Instalacija sistema cena

Cena instalacije sistema je 1500 dinara za Windows i 2000-3500 dinara za instaliranje sistema na MAC računarima. Linux sistem ide po ceni od 1500-2000 din. Nema dodatnih troškova, sistem se instalira u full-u, sa svim pratećim programima i drajverima tako da je vaš laptop, desktop, all-in-one, tablet ili mobilni telefon spreman za rad odmah !

Izbor operativnog sistema

Za sve fanove Linuxa, preporučujemo Linux Mint kao jedan od vrlo dobrih operativnih Linux sistema sa skoro 99% podrškom za drajvere svih čipsetova. WIndows 11 pro, Windows 10 i Windows 8.1 preporučujemo svima koji poseduju nove i brze računare kako bi postigli vrhunske performanse i uživali u lepom i modernom izgledu novog Windowsa. Ipak, Windows 8 još uvek nije dobar izbor zbog slabe podrške za starije računare, laptopove i kompjutere koji su radili na XP / Windows 7 sistemu. Ako ste kupili računar sa instaliranom Windows 8 starter verzijom Windowsa, vrlo je verovatno da ćete tražiti pomoć servisera i reinstaliranje Windowsa. Ako ste sami pokušali da instalirate Windows 7, i niste uspeli, verovatno imate nelegalnu kopiju Windowsa "divljak" ili postoji neki hardverski problem. Ukoliko vam neko nudi instalaciju operativnog sistema ispod 1000 dinara, 100 % se radi o takozvanom "divljaku". Piratska verzija sistema će vam kroz 30 - 90 dana tražiti aktivaciju i kupovinu licence, pa ste praktično bacili novac. Razlika između originalnog sistema i kopije je u brzini i stabilnosti.

Instalacija operativnog sistema se obavlja po vašoj želji, a prateći programi koje instaliramo ne zahtevaju obnavljanje i kupovinu licence. Takođe, kada je klijentu neophodna nalepnica za laptop radi uvida od strane carine u legalni Windows, obezbeđujemo originalni disk i nalepnicu prema važećem cenovniku dobavljača softvera. Legalan Windows znači kupljeni licencirani disk sa OS Windows po želji.

Operativni sistem instaliramo na sledećim PC uređajima:

- Kućni (home) desktop računar.

- Laptop računar ( ima CD / DVD rezač / čitač).

- Notebook računar ( nema CD / DVD rezač / čitač ).

Izbor operativnog sistema se radi na osnovu hardverskih karakteristika laptopa, desktop računara, tableta, all-in-one uređaja, telefona ... itd. Koji operativni sistem treba instalirati na novi laptop ili kućni (desktop) računar ? Preporuka za instaliranje sistema se može odnositi na kvalitet OS i podršku hardvera računara.

Međutim, u praksi, instaliranje sistema zavisi od tipa i starosti računara, a naši saveti su:

- najbolje je na starijim kompjuterima instalirati Windows 7 ili Linux dok se XP retko koristi ali još uvek ima svoju primenu. Mnogo laptopovi bolje rade pod Win7 iako nemaju podršku za drajvere, jer jednostavno Win 10 ili 8 prave problem.

- na novi laptop i desktop računar poželjno je imati sistem Windows 11, 10, Windows 8 ili Windows 7 x64 bit. Ukoliko imate RAM memoriju više od 4 GB ne treba da se instalira 32-bitna verzija sistema.

Pri tome, instaliramo Win 10 pro 1909 (nova verzija sa podrškom za UEFI), zatim, Win 7 SP1, zadnji update, zatim Windows XP SP3 sa svim potrebnim drajverima i programima. Imajte na umu da Starter i Home verzije Windowsa imaju izvesna ograničenja i nemaju sve opcije kao Ultimate verzija. Instalacija Ultimate Windowsa 7 ili Enterprise Windows 8 operativnog sistema takođe dolazi sa svim potrebnim novim i funkcionalnim drajverima. Sa našim drajverima, nema problema na internetu, nema usporavanja sistema, grafika i zvuk su vrhunski a wireless radi normalno. Prednost originalnog softvera je višestruka a vaš je izbor šta ćete instalirati na svom računaru.

Povezivanje računara sa TV - om preko skarta ili S-video kabla ne radimo, to možete i sami pomoću tutorijala.

Kompjutere i laptop računare popravljamo na licu mesta, ako je to moguće, ili u našim specijalizovanim radionicama za otklanjanje svih vrsta kvarova. Potrebno je samo da nam donesete računar i provera, test i instalacija sistema biće obavljeni u roku od 2 sata. Servis na terenu podrazumeva da uglavnom, nosimo komponente koje su neophodne za zamenu ili popravku. Nadogradnja računara je uvek moguća i zahteva pregled i konstatovanje faktičkog stanja konfiguracije. Možemo vam ponuditi prelazak sa DDR 1 tj., DDR 400 ili DDR2 na noviju DDR3 konfiguraciju uz minimalnu doplatu, ili možete koristiti polovne PC komponente. Instalacija Windowsa 10 , instaliranje Windows 8 ili Windowsa 7 / XP na desktop računaru i laptopu po pitanju cene usluge je ista.

 

Instaliranje sistema brzo i bez čekanja

Naš servis za računare sve usluge obavlja brzo kako klijenti ne bi dugo čekali zbog obaveza. Usluge koje se tiču softvera rešavamo odmah, po mogućstvu. Ukoliko niste u mogućnosti da dođete do nas, možete nam poslati uređaj na instalaciju softvera. U tom slučaju je cena usluge ista.

1
Donesite ili pošaljite vaš laptop/desktop/tablet ili mobilni telefon.
2
Nakon prijema radi se bekap podataka i instalacija sistema.
3
Slanje laptopa nazad na adresu klijenta.