Povezivanje štampača

povezivanje štampača

Veza između štampača i računara može biti žičana i bežična. U prvom slučaju, pomoću odgovarajućeg kabla vezujemo štampač sa računarom i instaliramo drajver. Međutim, WiFi veza štampač/PC zahteva malo drugačiji pristup pa neretko nas korisnici zovu da im povežemo ove uređaje. WiFi štampači koriste pristupnu tačku (access point) ili ruter. U zavisnosti od modela štampača, može se desiti da i sami uspete da instalirate jer postoji specijalni čarobnjak (Wizzard) za instalaciju koji će vas sprovesti kroz potrebne korake. Ako niste sigurni kako se štampač povezuje na laptop ili desktop PC, pozovite naš servis računara i pomoći ćemo vam u vezi svega.

Kako se povezuje štampač ?

  • Pomoću Usb / Lan kabla
  • Preko WiFi pristupne tačke
  • Preko bluetooth-a
  • irDA (infracrveno) povezivanje

Pročitajte uputstvo za štampač da vidite koje opcije povezivanja su dostupne.

Postupak povezivanja štampača sa računarom

U principu bi trebalo da uputstvo za štampač ima sve potrebne detalje u vezi povezivanja i podešavanja štampača za rad. Ukoliko nemate pomenuto uputstvo, možete ga skinuti sa sajta proizvođača. U svakom slučaju, ako je vaša veza žičana, povežite štampač sa računarom, zatim instalirajte drajver i pratite dalja uputstva. Možda će biti neophodno restartovanje računara na kraju instalacije. Takođe, dešava se i da štampač zahteva otključavanje preko skeniranog lista.

Koji štampač kupiti ?

Ovo je pitanje na koje vam možemo dati samo opširan odgovor, jer to zahteva da se osvrnemo na sve opcije svih tipova štampača ponaosob. Jednostavno, u startu imajte na umu da planirate iznos novca za kupovinu ali i novac za kasnije održavanje štampača.

Pod održavanjem mislimo na dopune tonera odnosno kertridža. Zato bi smo vam, ako ne planirate da se bavite štampom visokog kvaliteta, izradom vizit karti, štampanje fotografija ... itd, preporučili crno-beli laserski štampač koji koristi prah.

Pre svega, imaćete ga dugo, moći ćete čak i sami da dopunjujete kasetu sa prahom ali je i sama dopuna prilično jeftina. S druge strane, inkJet štampači koji koriste kertridže su varijanta za one sa dubljim džepom. Boja se brzo troši, čak i kada štampamo fotografije lošijeg kvaliteta. Dopuna kertridža prosto nije moguća, a i pitanje je kakve bi ste tonere kupili. Kertridži su skupi i zamena crni+kolor je oko 30 evra, u zavisnosti od tipa štampača.

Znači, raspitajte se i odlučite se za kupovinu na osnovu vaših potreba i mogućnosti.

Povezivanje štampača

Pročitajte upustvo za povezivanje stampacapa ako vam ne ide, onda pozovite naše tehničare da to urade umesto vas.

1
Povezivanje štampača se radi na licu mesta ili ga možete doneti u naš servis zajedno sa računarom
2
Pored instalacije drajvera vi birate način povezivanja
3
Garancija servisa na usluge