Korisni besplatni programi

programi za download

Besplatni kompjuterski programi zaista olakšavaju rad. Veliki broj besplatnih programa je delo vrhunskih PC stručnjaka i zbog toga želimo da nagradimo svakog pojedinca koji razvija domaći računarski softver. Na osnovu dobre kompjuterske prakse i ličnog iskustva u svakodnevnom radu na popravci i održavanju računara, popravka računara vam može preporučiti i vrlo korisne programe za download. Svi programi za skeniranje grešaka na kompjuteru su testirani, besplatni i bezbedni za upotrebu.

Kod instalacije antivirusa obavezno proverite da li ste predhodno izbrisali iz sistema stari antivirus. Kod Windows 7 sistema morate najpre da uklonite Windows defender odnosno Microsoft Security Essentials. Antimalware i antispyware programi ne smetaju antivirusnim programima pa ih ne morate brisati iz sistema. Kod verzije Win 8 i Win 10 nije potrebno brisanje podrazumevanog AV programa zato što će Windows sam to prepoznati i samo deaktivirati njegov softver.

Besplatni programi za download su testirani na našim računarima i bezbedni su za instaliranje. Ako ste u dilemi šta da uradite, slobodno nas pozovite ili pošaljite email. Laptop servis i servis računara beograd vam stoji na usluzi 10 h - 18 h. Slede besplatni linkovi za download.

Najbolji besplatni programi za Windows 10

GOOGLE CHROME PRETRAŽIVAČ NA SRPSKOM

Laptop Keyboard Replacement

Chrome ne dolazi Integrisan uz sveže instaliran Windows 10 već se naknadno instalira. Naravno, možete odmah preći i na napredniju verziju unapređenog browser-a, takoreći na (Chromium+Edgium=Edge Chromium ... i tako). Ipak, iako je poznato da Chrome dosta troši resurse na računaru po pitanju RAM memorije i zauzeća procesora, ipak se nekako standardizovao kao glavni pretraživač na mnogim uređajima.

U sklopu Chrome-a je i Google mail - GMAIL i još mnogo korisnih dodataka (bloker reklama - AD blocker). Naša preporuka je da ga imate kao glavni pretraživač. Da bi ste instalirali Chrome, posetite link ispod.

Google Chrome Download

NAJBOLJI BESPLATNI ANTIVIRUSNI PROGRAM

Laptop Screen Replacement

Najbolji antivirus ne postoji ali postoje mnogi dobri koji uz vašu pomoć mogu da vas odbrane od većinu pretnji na internetu i van interneta. Pre svega uz sam Windows 10 dolazi i njegov Windows Defender. Standardna nova instalacija Windowsa od nule podrazumeva da je ovaj antivirus integrisan i već podešen da vas sasvim korektno štiti od svih poznatih virusnih pretnji. Ako se odlučite da ga zamenite nekim drugim antivirusom, Defender će se automatski deaktivirati i prepustiti da vas dalje štiti AV po želji.

Među poznate i sasvim dobre antiviruse uvrstićemo BitDefender, Total Security 360, Avast, Kaspersky, AVG. Naravno, ne dajemo ni jednom nikakvu prednost jer nismo radili lično ispitivanje pouzdanosti. Više o tome koji je antivirus najbolji na osnovu iskustva možete pročitati u našem blogu.

Microsoft Windows Defender

BESPLATNI VIDEO/AUDIO PLEJER ZA WINDOWS

Laptop Power Jack Replacement

Mnogi još uvek koriste Winamp za pustanje muzike, neki vole GOM plejer, neki BS player a svi oni zajedno mogu da se objedine u jedan mali lagani Video plejer koji u sebi ima integrisano sve što treba da se ugodno gleda sve što se poželji, bez seckanja, bez problema sa titlovima ... itd..

VLC plejer je idealan izbor za svakog korisnika računara koji koristi Windows OS. Prilikom instalacije sistema obavezno instaliramo VLC player i klijenti su prezadovoljni njime.

Jednostavan korisnički interfejs i puno skrivenih opcija su dostupni svakome ko želi da se pozabavi ovim plejerom. VLS može da konvertuje video formate, može da ih čuva na računaru, takođe može da reprodukuje video snimke preko URL-a, a kao audio plejer se takođe sjajno pokazao. Možete ga preuzeti klikom na link ispod.

VLC plejer

BESPLATNI ARHIVERI - RAD SA ZAPAKOVANIM FAJLOVIMA

Laptop Dust Removal

Još odavno smo upoznati da je rad sa zapakovanim fajlovima daleko jednostavniji. Pri tome je ušteda na prostoru značajna. Bilo da želimo da zipujemo ili rarujemo neki fajl, za tako nešto će nam biti potreban ili WinRAR ili WinZIP. Oba programa rade po istom principu i svejedno je koji ćete da upotrebite ali nije svejedno da li se raruje ili se zipuje. O tome morate voditi računa i zbog praktičnosti i zbog bezbednosti fajlova. Takođe, stavljanje lozinke iliti zaključavanje zapakovanog fajla se obavlja usput ali samo ako vi to želite.

Nedostatak WinRAR-a i WinZIP-a je što nisu besplatni ali srećom u tu svrhu se može koristiti veoma dobar i besplatan programčić pod nazivom 7-ZIP, koji možete preuzeti ispod.

7-ZIP instalacija

PROGRAM ZA ČIŠĆENJE I OPTIMIZACIJU WINDOWSA

Laptop Fan Replacement

Slobodno možemo reći da se već duže vremena CCleaner nameće kao idealan program koji ubrzava rad Windowsa a da pri tome ne briše važne datoteke. Ovaj čistač detaljno skenira Windows datoteke i proverava registracionu bazu. Skenira sve što je važno za rad sistema. Briše suvišne keširane fajlove, čisti bazu, optimizuje kompletno ceo sistem.

Vremenom se u Windowsu nakupi mnogo suvišnih fajlova koji samo usporavaju sistem a takođe i prečice koje se ne koriste, registracioni ključevi koji remete rad Registry baze, pokretanje programa kod startovanja Windowsa ... itd.

Besplatna verzija CCleaner-a je dovoljna da vam pomogne da brzinski optimizujete svoj Windows. Preuzmite, instalirajte program i pokrenite skeniranje.

CCLeaner instalacija

PREPORUKA ZA DOBRE PROGRAME

Avast - Preporučujemo ! Besplatan i možda najbolji freeware antivirusni program, koji je sasvim solidna zaštita računara od upada virusa i malware-a. Ne opterećuje računar i može raditi nesmetano i na starijm kompjuterima. Da li vaš računar podržava Avast pogledajte na stranici Zahtevi antivirusa. U kombinaciji sa Malwarebytes ili nekim drugim antispyware programom je vrlo dobra zaštita. Pro verzija nudi puno više opcija ali je free verzija sasvim dovoljna zaštita za prosečnog korisnika kompjutera. Avast 7 na srpskom jeziku trenutno nije dostupan, ali ga možete koristiti na hrvatskom. Besplatna registracija Avasta vam produžava licencu na 365 dana. Najnoviji Avast možete skinuti klikom na Avast download . Avast se može instalirati i na Windows 8 operativnom sistemu, stim što predhodno morate deinstalirati ili isključiti Windows defender. Više informacija pročitajte na Podrška za Windows 8.

AVG - Takođe vrlo dobar antivirus koji će vaš kompjuter zaštititi i očistiti od velikog broja virusa. Besplatan AVG možete preuzeti klikom na AVG download. Ukoliko primetite da vaš laptop radi sporo posle instalacije AVG-a, zamenite ga Avast-om.

Avira - Antivirus koji je vrlo precizan u otkrivanju skoro svih vrsta virusa i ostalih napasti. Postoji free i premium verzija softvera ali je free sasvim dobra u kombinaciji sa još nekim antimalware softverom. Aviru možete preuzeti klikom na link Avira download . Ne preporučujemo vam instalacije starije verzije antivirusa od trenutne koja se nalazi na sajtu proizvođača softvera. Avira je besplatan AV ali ume da bude komplikovana i zahtevna za laptop ili notebook računar, pa je preporučujemo samo korisnicima desktop računara.

CDBurnerXP - Preporučujemo! Odličan program za rezanje CD / DVD diskova. Ako vam je Nero 6, 7, 8, 9, 10 ... pravio problem kod narezivanja diskova, stalno su vam pucali diskovi, CDBurnerXP vam neće prirediti takvu zabavu. Jednostavan mali i lagan program za rezanje diskova i ISO slika. Radi na Linux, XP, Windows 7, Windows 8. Preuzmite najnoviju verziju sa sajta CDBurnerXP skidanje

CheckDisk - Preporučujemo ! Vaš hard disk možete dovesti u perfektno stanje čekiranjem pomoću ovog programa. Provera ispravnosti i grešaka na hard disku je osnovni posao ovog programa. CheckDisk će proveriti bukvalno sve na vašem hard disku i popraviti loše sektore brzo i sigurno. Nakon restarta računara, znaci poboljšanja biće odmah vidljivi. Program za proveru hard diska radi perfektno na Windows XP i Windows 7 sistemu. Za preuzimanje posetite Softpedia CheckDisk 1.4 download

CPUZ - Odličan program za proveru hardvera. CPUZ će analizirati vaš kompjuter i daće vam kompletnu specifikaciju hardvera. Za preuzimanje programa kliknite na CPUZ download test kompjutera

Emsisoft Anti - Malware - Jako dobar program za malwere ali i ostale vrste nepoželjnih i opasnih softvera u vašem računaru. Takođe, uspešno otkriva i čisti i viruse, trojance i crve koji kradu lozinke i poverljive podatke vašeg sa računara. Primera radi, ako ste webmaster, imajte na umu da većinu backdoor zlonamernog koda kao i JS (java script), kao i inline frame štetnog softvera ovaj anti-malware pronalazi i ubija trajno. Inače, na samom Linux serveru, maldet nije uspeo da obriše trajno, već je to učinjeno na lokalu Emsisoft programom. Preuzmite Emsisoft antimalwer softver klikom na Anti-malwer download

Firefox - Mozilla Firefox je trenutno vodeći i najbolji internet pretraživač. Aktuelna je verzija Fajerfoks 20. Brzina, malo zauzeće procesorskog vremena i puno dodataka odlikuju novi Firefox. Firefox je dostupan na puno jezika, a, ako vam je potrebna Mozzila Firefox na srpskom, kliknite na Firefox download

Flash Player - Adobe flash player je u poslednje vreme veoma popularan jer se korisnicima stalno automatski nameće zahtevom za ažuriranje. Ovo deluje možda iritantno, ali je neophodno ažurirati ga ako želite da gledate Youtube ili igrate CityVille ... itd. Najnoviji fleš plejer za vaš kompjuter preuzmite klikom na Adobe Flash Player Download . Flash plejer je potreban i za Windows 7/8, i 10, stim što je poželjno da najpre odštiklirate stavku "Yes, install McAfee Security Scan Plus - optional " kako ne bi ste došli u situaciju da poremetite rad vašeg trenutnog antivirusnog programa.

Java - Šta je Java ? Često smo u prilici da imamo problem sa Javom i da se mučimo oko nje. Java tehnologija omogućuje bezbedan rad veliki broj igara i programa. Mnogi bankarski sistemi (Banca Intesa .. itd), zahtevaju instalaciju Java programa koji su uslov za rad određenih usluga. Kako rešiti problem ? Jednostavno je. Preuzmite ovde Free Java Software, kliknite na free Java Download, kliknite zatim na Agree and Start Free Download, Pronađite fajl koji ste preuzeli i klknite levim klikom miša dva puta na njega. Izaberite "Yes", Kliknite sada samo na "install", sačekajte da se Java instalira. Uspešno instalirana Java će vas obradovati porukom " You have successfullu instaled Java". Kliknite na "Close", pa na "Verify Java Version" a, zatim restartujte kompjuter. Posle ove instalacije, moći ćete da koristite online Banca Intesa uslugu plaćanja na Banca Intesa sajtu. Napomena: Ako se zahteva da dodatno aktivirate Java plugin (Do you want to run this application?), prihvatite, klikom na "Run" ili "Yes". Predhodno čekirajte kvačicu da vas više ne pita oko Java instalacije.

Ako vam ovo nije bilo jasno ili niste uspeli da instalirate Javu, možete nas pozvati u vezi instalacije Java programa. Poziv i pomoć su besplatni !

LiberKey - Sasvim dovoljan broja alata za servisere koji žele da svoj alat za servisiranje racunara čuvaju na USB flash disku. Takođe, možete sami dodavati svoje programe za instaliranje, pa je nakon što se uradi instalacija sistema, instalacija svih programa daleko lakša. Popravka racunara sa USB diska je moguća jedino ako sam operativni sistem i hardver nisu drastično ugroženi, odnosno oštećeni. Free download Liber Key

Malwarebytes - Preporučujemo ! Ozbiljan i veoma kvalitetan anti-malware program koji će rešiti sve probleme sa najpoznatijim i onim manje poznatim malverima. Besplatan je u trial verziji i dozvoljava brzi i full scan dok je za munjevito skeniranje potrebno kupiti licencu. Ako se pitate da li bez problema možete imati na kompjuteru malwarebytes i još neki antivirus, odgovor je da. Svakako proverite vaš kompjuter ovim programom i nećete se pokajati. Pored čišćenja crva, MBAM je odličan alat za ciscenje trojanaca iz racunara. Malwarebytes download

McAfee Stinger - Preporučujemo ! Vrlo dobar softver za čišćenje virusa i malware-a, rootkit, adware i ostalih štetnih kompjuterskih softera. Više puta nedeljno se ažurira i detaljno proverava i čisti kompjuter. Uzgred, nije potrebna instalacija jer je portabilan program za prvu pomoć kod zaraze. MCAFEE download.

Opera - pretraživač koji zadovoljava sve one koji žele da na jednom mestu imaju izlistane omiljene sajtove, i koji žele organizaciju u okviru samo jednog prozora. Opera je među prvima lansirala ovu mogućnost i ona se dopala uglavnom starijim osobama koji vole da im je sve na jednom mestu. Opera je dostupna na više jezika, pa i na srpskom. Za skidanje opere kliknite na link Opera download, a za Opera na srpskom jeziku moraćete da pronađete link. Kritiku ipak upućujemo urednicima sajta Opera na srpskom jer su zapostavili vrlo dobar projekat, a sve druge zemlje u okruženju imaju svoj prevod..

PDF konvertovanje - Preporučujemo ! Često smo u prilici da nam je potrebno prebacivanje (konvertovanje) fajlova iz jednog formata u drugi. Ako vam treba prebacivanje iz PDF-a u JPEG, GIF, PNG i ostale formate, besplatan online alat je spas i možda najbolje rešenje. Nakon učitavanja fajla, samo unesite željeni kvalitet slike i svoju email adresu. Kroz par sekundi imaćete konvertovan PDF fajl u odgovarajući. Posetite stranicu E-Document converter i uživajte u lakoći prebacivanja fajlova u željeni format.

Speedfan - Preporučujemo ! Speedfan je program koji nadgleda napone, brzine ventilatora i temperature u računarima sa hardverskim nadgledanjem čipova. Speedfan pokazuje i temperaturu svakog pojedinačnog hard diska. Takođe pokazuje i temperaturu Skazi - SCSI diskova. Korisna opcija je i mogućnost automatske kontrole brzine ventilatora, čime se preko digitalnih senzora kontroliše temperatura i usklađuje prema vašem zahtevu - manja brzina, manja buka. Treba ipak naći optimalne vrednosti temperature. Vlasnici notebook / laptop računara bi obavezno trebalo da koriste Speedfan i leti i zimi.


Navedeni programi su potpuno bezbedni za preuzimanje i instalaciju.


Napomena: Svaki program koji se preuzima sa interneta je na neki način potencijalno opasan po Windows, Linux i MAC OS. Zato je poželjno skidanje programa sa sajtova koji nude čiste i bezbedne instalacije. Navešćemo par bezbednih sajtova koji su odlična riznica programa za preuzimanje i instaliranje korisnih alata za detekciju i rešavanje problema na kompjuteru. Izbegavajte automatsko instaliranje programa sa sajta, jer najčešće se tu kriju zlonamerni programi koji mogu da obore vaš operativni sistem. Takođe, veliki broj vas sve više programa skida preko nekog Torent-a. Moramo vam reći da se bez dobre AV zaštite vrlo često dešava da se dosta virusa, malware, spyware, trojan i ostalog štetnog softvera prilikom preuzimanja sa torenta prikači na vaš sistem i onda nastaje problem.

Kvalitetni linkovi za download programa

Da bi link za download programa bio bezbedan, ne sme da sadrži spam, da preusmerava na zlonamerne sajtove, da krade podatke sa korisnikovog računara. Zato smo se odlučili na svega par sajtova na kojima možete pronaći skoro sve što vam je potrebno za kompjuter. Naravno, mnogi programi su komercijalni i nakon isteka trial verzije, potrebno ih je kupiti ili izbrisati iz računara. Slede bezbedni linkovi za download:

Programi download

Major Geeks download besplatnih pc programa

Djuture programi za skidanje