Popravka ventilatora - kulera

popravka ventilatora

Naš servis se bavi popravkom ventilatora za laptopovei desktop računare. U principu, procedura je jednostavna. Servis kulera podrazumeva da se najpre uradi detektaža kvara a zatim obavi popravka. Nakon toga zovemo klijenta kako bi smo ga obavestili o problemu, ceni, vremenu ... itd.

Kada se ventilator popravlja a kada treba kupiti novi ventilator ?

  • Laptop radi ali prijavljuje grešku "Cooling Fan Error"
  • Ventilator se čuje, zuji ili grebe o kućište
  • Kuler se ne pokreće ni pod opterećenjem
  • Ventilator konstantno radi na max brzini
  • Na ventilatoru nedostaju peraja - oštećen propeler
  • Eelektronika na vantilatoru je pokvarena
  • Ako je model gde se heatsink ne razdvaja od kuićišta ventilatora

Popravka ventilatora za laptop je isplativa u slučaju da se radi o kvaru koji se može bezbedno otkloniti standardnom metodom malog servisa koji podrazumeva da se kuler rasklopi, očisti od prašine, podmaže osovina i ležište kulera ili se zameni propeler. U slučaju da mali servis ne može biti urađen kako treba onda se obavezno radi zamena ventilatora. Sve ovo isto važi i za ventilatore na desktop računarima i serverima / xBox / Sony Play Station.

Zamena ventilatora

Naš servis za svoje potrebe nabavlja kvalitetne ventilatore, originalne delove kao i termalne paste vrhunskih performansi. Zamena se radi u roku od nekoliko sati ili eventualno za sutradan.

Čišćenje ventilatora

Često se dešava da je ventilator ispravan a li da ne može funksionisati kako treba zbog previše prljavštine koja se vremenom nakuplja na unutar kućišta. Tada se radi samo čišćenje ventilatora od prašine, masnoće i ostalih nečistoća uz obaveznu proveru osovine.

Laptop / desktop PC bez ventilatora

Postoje modeli laptopova koji jednostavno nemaju kuler već samo bakarni vod koji prirodnim putem izvlači toplotu vani. Takvi ventilatori su specijalno projektovani za "Cool" vrstu procesora što znači da se radi o procesorima koji se ne greju previše jer i nisu preterano jaki. U svakom drugom slučaju je nezamislivo ostaviti laptop ili komp bez ventilatora jer će se vrlo brzo pojaviti veliki problem koji se najpre manifestuje čestim restartovanjem i gašenjem pa sve do nestanka slike jer grafički čip jednostavno biva oštećen usled dugotrajnog pregrevanja.

 

Procedura popravke ventilatora

Naš servis vrši popravku ventilatora relativno brzo. Laptop / PC / ventilator možete doneti kod nas ili ga poslati preko kurirske službe, dobro upakovan kako ne bi došlo do mehaničkog oštećenja.

1
Donesite vaš ventilator ili ga pošaljite
2
Nakon provere javljamo vam ishod i cenu popravke
3
Preuzimate ventilator lično ili vam šaljemo popravljen kuler na adresu