Popravka zvučnika

popravka zvucnika

Pokvario vam se zvučnik ? Nikakav problem jer je specijalnost našeg servis audio uređaja upravo i popravka zvučnika srednje i visoke klase.

Servis zvučnika na laptopu

Svaki laptop ima zvučnike koji se razlikuju po snazi i kvalitetu. Zvučnici na laptopu uglavnom stradaju zbog duge i prekomerne jačine zvuka koj ise reprodukuje na laptopu. Ako želite da vam zvučnici duže traju, ne pustajte preglasno muziku. Za bolje uživanje će vam bolje zvuk reprodukovati kvaltetne slušalice tipa Sony. Nivo jačine zvuka na laptopu ne bi trebalo da vam nikada prelazi preko 70%.

Naš servis zvucnika se bavi popravkom zvučnika za laptopove i desktop računare, zamenom i reparacijom. Takođe, ako vam je prestao da radi kvalitetan Pioneer ili JBL zvučnik, donesite ga na popravku.

SIgurno ste bar jednom imali priliku d avidite kako je dete iz znatiželje prstom ulubilo onaj sjajni lepi deo koji se zove "membrana"? To izgleda jako užasno ali i nije nikakav kvar i mi to rešavamo brzo i lako u našem servisu. Servis zvučnika podrazumeva da se najpre uradi detektaža kvara a zatim obavi popravka. Nakon toga zovemo klijenta kako bi smo ga obavestili o problemu, ceni, vremenu ... itd.

Kada se zvučnik popravlja a kada treba zameniti zvučnike ?

  • Zvučnik ne emituje zvuk - radi se detektaža kvara
  • Zvučnik se jedva čuje - može biti do podešavanja
  • Zvuk je deformisan - čuje se eho ili krčanje, mehanički kvar
  • Membrana je odlepljena - podrhtavanje zvuka. Radi se reparacija
  • Nema zvuka jer nije uključen zvučnik u konektor
  • Kablovi zvučnika su u prekidu - zamena kablova
  • Audio čip može biti problem a da se manifestuje kao pokvaren zvučnik

Popravka zvučnika za laptop je isplativa u slučaju da se radi o kvaru koji se može bezbedno otkloniti standardnom metodom malog servisa koji podrazumeva da se laptop rasklopi, da se testira audio čip ili se proveri ispravnost zvučnika. U slučaju da mali servis ne može biti urađen kako treba onda se obavezno radi zamena zvučnika. Sve ovo isto važi i za zvučnike koji se koriste za desktop računare.

Zamena i reparacija zvučnika

Naš servis za svoje potrebe nabavlja originalne zvučnike. Zamena se radi u roku od nekoliko sati ili eventualno za sutradan. Reparacija zvučnika se može kvalitetno izvesti ukoliko nije došlo do oštećenja koje otežava vraćanje membrane na svoje mesto ali su retke takve situacije kod laptopova. Teži kvarovi se nalaze kod zvucnika koji su mehanički oštećeni, iskrivljeni, udareni ... itd.

Popravka zvučnika

Ako je moguće da se sredi zvučnik, onda ćemo svakako uraditi reparaciju membrane i ostalih delova zvučnika kao i zamenu kablova. Garancija na reparaciju se daje u zavisnosti od stanja u kome se nalazi zvučnik ali je svakako uvek moguće srediti sve što može i što se vizuelnim pregledom utvrdi da treba da se zameni.

 

Procedura popravke/zamene zvučnika

Naš servis vrši popravku i zamenu zvučnika relativno brzo. Laptop / PC / zvučnik možete doneti kod nas ili ga poslati preko kurirske službe, dobro upakovan kako ne bi došlo do mehaničkog oštećenja.

1
Donesite vaše zvučnike ili ih pošaljite
2
Nakon provere javljamo vam ishod i cenu popravke
3
Preuzimate zvučnike lično ili vam šaljemo popravljene na adresu