Servis tableta

popravka tableta

Servis i popravka tableta iPad, Acer, Asus, Lenovo, Vivax, Samsung, Tesla, zamena ekrana, zamena baterije, zamena konektora za punjenje na svim tabletima.

Popravka tableta se radi na nivou servisa matične ploče. Rezervni delovi za tablete mogu biti originalni ili zamenski (tipski) što zavisi od izbora klijenta. Cena je uglavnom presudni faktor kod starijih tableta. Naš servis se trudi da cene drži optimalnim i isplativim u odnosu na starost i vrednost tablet uređaja.

POPAVKA TABLETA

Zamena ekrana na tabletu

Laptop Keyboard Replacement

Zamena ekrana na tabletu, pored zamene baterije je najčešća usluga u našem servisu. Svi tabletisu osetljivi na pad, udarac, nagnječenje, upravo zbog velikog displeja. Skoro pa da i ne postoji idealna i najbolja zaštita za ekran ako tablet padne iz ruke na pod. Naravno, ne mora da znači da će svaki pad dovesti do lomljenja ekrana ali se oštećenje kućišta uvek odrazi i na ekran.

U 99% slučajeva korisnici pomisle da im je stradao ekran ako se površinski oštetilo staklo/touch na tabletu. Nismo daleko od istine, jer se kod većine modela jednostavno menja kompletno sve - ekran+staklo jer idu zajedno u kompletu i naš servis uvek preporučuje da to bude originalni ekran, makar repariran jer je primetna razlika u kvalitetu slike kod full original i kopije ekrana. Touchscreen (tač skrin) tu ne igra tako veliku ulogu jer kvalitetna reparacija ekrana podrazumeva skoro idealno vraćanje stakla preko ekrana.

Ekran za tablet se menja onda kada postoji fizičko oštećenje koje remeti normalno funkcionisanje. Ako ekran radi normalno, slika je perfektna ali postoji problem sa dodirom prsta, pomeranje ne radi, baguje, slika treperi ... onda treba uraditi dijagnostiku i pronaći tačan kvar. Naša dijagnostika je besplatna.

Zamena baterije na tabletu

Laptop Screen Replacement

Zamena baterije na tabletu se radi relativno brzo. Trudimo se da zamenu obavimo u toku radnog vremena , često i u roku od pola sata u zavisnosti od trenutne gužve u servisu. Na raspolaganju su vam: originalna baterija sa garancijom od 2 godine ili zamenska/tipska baterija sa garancijom od 6 meseci.

Napomena: Ako je stara baterija u tabletu naduvena, ne snosimo nikakvu odgovornost nakon zamene. Razlog tome je što se dešava da stara-naduvena baterija napravi problem na matičnoj ploči. To zahteva dodatnu dijagnostiku i servis koji će se naplatiti naknadno i nije obuhvaćen zamenom baterije.

Zamena flet kabla

Laptop Power Jack Replacement

Kao i mobilni telefoni i tableti su prepuni flet kablova. Flet kablovi su u stvari tanke trake-provodnici koji su podložni oštećenju.

Ne možemo precizno reći cenu za zamenu flet kabla jer da bi se posao obavio kvalitetno mora se uraditi i dijagnostika uređaja. Dešava se da problem bude rešen samo zamenom kabla ali postoje slučajevi kada se mora pored kabla raditi i servis matične ploče.

Kod iPad / iPod / iPhone-a se zamenom flet kabla za face ID gubi opcija ali sve ostale funkcije su 100% ispravne. Kod određenih modela telefona i ne pristajemo na servis jer unapred znamo da je problem na matičnoj ploči koji je neisplativ za rešavanje - osim ako korisnik ne pristane na popravku bez ikakve garancije.

Napomena: izbegavajte nošenje tableta bez zaštite jer se na taj način kućište krivi a samim tim se i matična ploča krivi i na kraju imamo hladne lemove, pokidane vodove, flet kabliće ... itd. Da bi ste izbegli skupe popravke, tablet nosite pravilno i gledajte da vam ni po koju cenu ne ispadne iz ruke.

Zamena mikrofona i zvučnika

Laptop Dust Removal

Zamena mikrofona i/ili zvučnika na tabletu je takođe čest slučaj u servisu. Dešavaju se softverske greške koje prave problem sa zvukom ali su češće one hardverske, gde se neki od mikrofona ili zvučnika ne ponaša kako bi trebalo. Ili vas ne čuju ili vi ne čujete njih. Bilo kako, zvuk se dobija preko zvučnika koji signal šalje preko matične ploče dalje gde treba. Tako da, jasno je da ako zamena zvučnika ne pomogne onda se ide na proveru matične ploče.

Neki modeli tableta jednostavno imaju fabrički problem, propust i kod njih se tačno zna šta je problem ako nema zvuka. Zamena audio čipa nekada jeste rešenje ali kratkoročno ako postoji problem na elektronici matične ploče. Sve neophodne testove naš servis radi u hodu a vi ste kao klijent pravovremeno obavešteni o opcijama za popravku.

Zamena konektora za punjenje

Laptop Fan Replacement

Zamena konektora za punjenje na tabletu se radi kada se uradi pravilna dijagnostika. U slučaju da je fizički konektor oštećen, vidi se iz aviona da je počupan, iskrivljen, polomljen, onda nije dovoljna samo zamena konektora. Vrlo često se desi da konektor ošteti još neke elemente na matičnoj ploči. Nasilnim guranjem punjača u već iskrivljen konektor dolazi do kratkog spoja koji može bukvalnoi spaliti elektroniku a onda je popravka tableta skoro pa nemoguća.

Ako se prilikom priključivanja telefona na punjač ništa ne dešava, možda je prašina u pitanju. Pokušajte da čačkalicom očistite konektor pažljivo. Ako nije do prašine, onda je nešto drugo i onda ne oklevajte nego donesite vaš moblini telefon u naš servis gde će se uraditi kompletna provera telefona.

Napomena: Opasno je koristiti neispravan punjač ili punjač sa većom voltažom od propisane. Takođe, izgrickan - oštećen kabal može zaista napraviti problem na telefonu do te mere da postane neupotrebljiv a vaši podaci dovedeni u pitanje. Zato budite pažljivi da popravka ne bi bila skupa.